Úvodná stránka

Gymcadca EDUPage

MOODLE

Student's Portal

 

Študentský ples 2012

21február 2012

Páni v uhladených smokingoch či oblekoch s vkusnými kravatami, dámy v dlhších alebo kratších nádherných, precízne pripravených róbach, ktorí sa spolu krútia v tanci. Aj toto by mohla byť predstava tradičného plesu. Keďže plesová sezóna v týchto dňoch vrcholí, chuť zabaviť sa a do sýtosti sa vytancovať nechýba ani mladým ľuďom. Platí to samozrejme aj o študentoch Gymnázia J. M. Hurbana, kde sa 8. ročník tradičného Študentského plesu konal 10. februára 2012.

Reakcia mnohých mojich známych na fakt, že sa plesu zúčastním bez pánskeho doprovodu, bola zaskočená a prekvapená. Neviem však, čo je v dnešnej modernej dobe zarážajúce na nezávislosti a suverenite účastníkov plesov. Našťastie už nežijeme v 20. storočí, keď boli plesy určené len pre zadané, manželské alebo priateľské páry a na Študentskom plese nášho Gymnázia sme sa mohli pokojne baviť aj „sólo“.

Študentský ples 2012

Večer otvorili špičkovo nacvičenými tancami moji super spolužiaci zo Septimy A. Najprv hravý mix džajvu a neskôr prekrásna polonéza mi až vohnali slzy do očí a pripravili živnú pôdu pre neskoršiu zábavu. Keďže medzi vystúpeniami chýbal čas pre nutnú výmenu „kostýmov“, bola som vyslaná pre zdržanie publika, aby som jeho netrpezlivé očakávanie schladila informačným blokom o rôznych zaujímavostiach týkajúcich sa plesov. Už o chvíľu sa zábava rozbehla naplno.

Čoskoro som dostala ďalšiu vzrušujúcu úlohu, ktorá ma veľmi rozveselila – predávať lístky do tomboly. Toto poslanie ma tak veľmi nadchlo, že som okamžite obohatila kasičku a moja investícia sa mi mnohonásobne vrátila v podobe skvelého rádia, ktoré mi priniesla „ružová dvanástka“. Dôvod na radosť mali aj niekoľkí ďalší súťažiaci, ktorí získali balíčky sladkostí, kozmetiku, žuvačky či fén a zbierku kníh.

Nesmela chýbať ani chutná večera, koláčiky a syrové nite, no a samozrejme sortiment nápojov, v ktorom však alkohol nemal miesto (teda aspoň na stoloch :P).

Celý večer ale prebiehal najmä v duchu nespútaného TANCA, do ktorého sa veľkou radosťou a nasadením zapojili nielen študenti, ale aj dozorujúci profesori.

Úplne premiérový ples v mojom živote dopadol nad moje očakávania. Teraz už viem, že neoľutujem akcie s mojimi spolužiakmi a tiež to, že Gymnázium organizuje tie najsvetskejšie a najpríjemnejšie plesy na svete.

Eva Kupková, Sept. A