Úvodná stránka

Gymcadca EDUPage

MOODLE

Student's Portal

 

Imatrikulácie 2015

21november 2015

Dňa 16.11.2015 sa na našej škole odohrali staroveké olympijské hry a boli svedkami aj prvej Gymolympiády. Prváci, ale aj malí primáni sa už od začiatku septembra obávali, čo si na nich starší študenti pripravia.

Ráno o víťazstvo svojho národa bojovali primáni. Boli rozdelení medzi Germánov, Rimanov, Egypťanov a Grékov, ktorí ich nakoniec s radosťou prijali medzi seba. Avšak predtým museli dokázať svoju odvahu, silu a bojovnosť v disciplínach, ako bolo podliezanie lana, preteky na vozoch so záprahom, hod kruhom a mnoho ďalších. Kvarta im taktiež pripravila aj „chutné“ pohostenie v podobe národných jedál jednotlivých národov. Primáni však všetko poctivo zvládli a tak sme sa rozhodli, že ich prijmeme medzi seba, no nakoniec ešte museli povedať sľub, ktorý si pre nich kvarta pripravila.

To však nebol koniec imatrikulácií a na rad prišli prváci, ktorých mala na starosti III. C pod vedením pani profesorky Tatiany Babušíkovej. Prváci  hneď na začiatku dostali skipas karty a boli symbolicky posnežení múkou, keďže ich čakala účasť na zimných olympijských hrách.. Následne boli vyzvaní, aby sa všetkým predstavili, pretože mali za úlohu pripraviť si vlastnú vlajku a názov, medzi originálne patrili: Glettoland, Zemani... Hneď v úvode bolo jasné, že prváci majú zmysel pre humor a dnešné imatrikulácie sa budú niesť v dobrej nálade.

Imatrikulácie prváci 2015

Avšak aj prváci museli splniť rôzne disciplíny, pred tým, ako boli prijatí medzi nás. Tancovali, bežali v lyžiarkach cez prekážkovú dráhu, snažili sa pohnúť plyšovými psíkmi a to tak, že na nich štekali, žiaľ ich úsilie bolo márne. Dievčatá museli prasknúť, čo najviac balónov na lonách svojich spolužiakov, ďalšie dvojice museli umyť sneh v podobe šľahačky zo skla auta, ale len pomocou tváre. Taktiež mali možnosť zatancovať si hriešny tanec s moderátorom a mnoho ďalších...O zábavu sa počas celých imatrikulácii snažila celá III. C, ktorá si pre prvákov pripravila vtipné reklamy, či originálny tanec.

Imatrikulácie prváci 2015

V poslednej disciplíne sa prváci obliekli do ochranných odevov z vriec na odpadky. Ich triedne profesorky potom museli za určitý čas vyšľahať sneh z bielok, ktorý nakoniec skončil na hlavách ich študentov. Cieľom bolo privolanie zimy a stavanie snehuliaka.

Na záver bolo vyhodnotenie a spočítanie bodov. Víťazom prváckych olympiád sa stala I. D pod vedením pani profesorky Niny Glettovej, no ostatné triedy taktiež nezaháľali a skončili len tesne za nimi. Každá trieda si však odniesla medailu spolu so študentskými sľubmi, ktoré ich bude sprevádzať nasledujúce štyri roky na našom gymnáziu.

Adriána Mackovčáková, Kvinta