Úvodná stránka

Gymcadca EDUPage

MOODLE

Student's Portal

 

Basketbalový turnaj

24február 2012

Kam by sa malo vybrať dievča, keby chcelo trošku „poobkukávať“ pekných chlapcov? Žeby na diskotéku? Na koncert? Do šachového krúžku? Nie! Predsa na basketbal! Veď čo môže rozbúchať srdce dievčaťa viac, ako borec predvádzajúci ohromujúce kúsky s loptou a dokonalé výskoky?

Raj pre oči bol teda aj BASKETBALOVÝ TURNAJ na Gymnáziu J. M. Hurbana, ktorý sa uskutočnil 13.2.2012. Samozrejme, bol rajom aj pre mužské oči, keďže basketbal nie je šport limitovaný fyzickými predispozíciami a dievčatá nie sú o nič menšia kvalita ako „drsnejšie“ pohlavie. Do turnaja sa mohli zapojiť študenti všetkých tried našej školy, no niektoré triedy sa skombinovali a vytvorili o to silnejšie formácie, zložené z elitných basketbalistov.

Basktebalový turnaj 2012

Ja som bola svedkom časti turnaja na bilingválnom gymnáziu, ktorý sa odohrával súbežne s dolným gymom, a zúčastnili sa ho triedy Oktáva A, Septima A, 2. FG, 4.FG, 5.FG a 2.CDE. Prvý zápas odohrala Oktáva proti 4.FG, avšak už po pár minútach bolo zrejmé, že 4.FG, ktorej hráči hrali v pekne zladených modrých dresoch, má navrch, čo potvrdil aj výsledok: 21:6. V druhej hre si sily zmerali moji spolužiaci zo Septimy s 2.CDE, a aj napriek neustálym menším prešľapom, ktorými pobavili publikum, rozhodcov aj protihráčov, dokázali zvíťaziť so stavom 6:5. V zápase 5.FG proti 2.FG padlo veľa krásnych košov oboch tímov, no víťazmi sa nakoniec so 16 bodmi proti 12 stali žiaci 5.FG. Druhý pokus Septimánov im už nevyšiel, a preto turnaj opustili po prehre so 4.FG za stavu 5:35. Ako poslední sa na bilingválnom predviedli 5.FG proti 4.CDE, výsledok 10:34 pasoval štvrtákov v anjelsky bielych dresoch za víťazov. Po počiatočných kolách sme sa presunuli na dolné gymnázium, kde sme sledovali stretnutia najlepších z najlepších, ktorými boli 4.FG, 4.CDE a 3.BCDE, ktorá vzišla zo súbojov dolného gyma.

Najprv v napínavom stretnutí zabojovali tretiaci proti 4.FG, táto krásna hra plná vynikajúcich košov priniesla stav 18:15 pre štvrtákov. Tvrdý boj proti 4.FG zviedli aj študenti 4.CDE. Obaja silní súperi sa snažili zo všetkých síl zvrátiť hru vo svoj prospech, avšak koniec zápasu priniesol porážku 4.FG 13:24. Posledné koše sme mali možnosť vidieť v réžii 4.CDE a 3.BCDE, ktoré vyústili do víťazstva štvrtákov 32:20.

Najlepší sa prebojovali k víťazstvu. Na treťom mieste skončila 3.BCDE, na druhom 4.FG a prvé miesto a aj pomyselný vavrín si odniesli žiaci 4.CDE. Ako najlepší a najproduktívnejší hráč bol vyhodnotený Lukáš Hamacek, ktorý sa tak stal ďalším úspechom víťazného družstva.

Bohaté dopoludnie plné dravého športového zápalu potešilo všetkých zúčastnených, a to nielen uvoľnením z vyučovania, ale hlavne skvelou hrou, upevnením priateľstiev či spoznaním nových ľudí. Poďakovanie patrí vedeniu školy za príležitosť, ale aj za vecné ceny, ako boli diplomy, medaily a cena pre najlepšieho hráča, ktoré putovali do rúk víťazov. Takisto patrí vďaka Študentskej rade, najmä športovým organizátorom Šimonovi Harvanovi a Filipovi Okapalovi, no samozrejme tiež zúčastneným hráčom, spravodlivým rozhodcom a každému, kto prispel k príjemnej atmosfére podujatia. Možno bude táto udalosť inšpiráciou pre niektorých lenivcov, ktorých privedie touto cestou k športu a tým k zdravšiemu životu. Už teraz sa tešíme na ďalšie zážitky a športové úspechy.

Eva Kupková, Sept. A