Úvodná stránka

Gymcadca EDUPage

MOODLE

Student's Portal

 

Medzinárodný deň Zeme registrujú aj študenti Gymnázia J. M. Hurbana v Čadci

29apríl 2015

Podľa historických prameňov sa prvý Deň Zeme stretol s veľkým ohlasom verejnosti, najmä u študentov. Pod vedením iniciátora Gaylorda Nelsona sa rozhodlo 22. apríla 1970 podporiť jeho myšlienku 20 miliónov účastníkov. Odvtedy registrujeme vznik tohto celosvetového podujatia. Ani študentom Gymnázia v Čadci nie je táto medzinárodná udalosť ľahostajná. Pravidelne aktívne prispievajú k zlepšeniu životného prostredia vo svojom okolí. Tento rok nebol výnimkou.

Žiaci 3.D a Kvarty A sa pod vedením pána profesora Dušana Babušíka a pani profesorky Anny Zeljenkovej zúčastnili zberu odpadu 23. apríla 2015. Zber sa začal v ranných hodinách v areáli gymnázia a ďalej pokračoval smerom na Husárik a Zákopeckú cestu.

Počas celého dňa sa našim študentom podarilo nazbierať 37 plných vriec odpadu. Nechýbali ani kuriózne nálezy takmer ako z „lesnej obývačky“ - kreslá či televízor. Po celodennej námahe nasledovalo príjemné posedenie, ktoré bolo zároveň odmenou a spoločným zhodnotením podujatia.

Deň Zeme je ekologicky motivovaný sviatok a jeho úlohou je zvyšovať povedomie ľudí o zdravom životnom prostredí, upozorňovať na dôsledky znečistenia na našu planétu a poukazovať na možné riešenia ekologických problémov. Zlepšenie ekologickej situácie je určite v záujme nás všetkých a dá sa dosiahnuť jedine prostredníctvom spoločného úsilia. Nemusí to byť však len na Deň Zeme.

Kristína Husáková, Oktáva A