Úvodná stránka

Gymcadca EDUPage

MOODLE

Student's Portal

 

Retro ples študentov Gymnázia Jozefa Miloslava Hurbana v Čadci

22február 2015

Tlmené svetlá, pastelové farby, hlasná hudba, vinyl zdobiaci sálu plnú pestrofarebných tanečníkov, hmýriacich sa po parkete pri tónoch rock and rollu 70, 80 i 90 rokov. Miestnosťou šumia rozhovory, smiech i zvuk tanečných krokov zabávajúceho sa davu.

Takto vyzeral v poradí už 11 ples študentov čadčianskeho gymnázia, ktorý každoročne navštívi mnoho študentov, absolventov i učiteľov.

Ako i v pominulé roky sa príprav už tradične zhostili študenti 8-ročného gymnázia tohtoročnej Septimy. Tí však usporiadali túto sezónu celkom netradične a inak ako ich predchodcovia. Okrem tematickej výzdoby si dali záležať aj na výbere hudby a programu ktoré vhodne dopĺňali atmosféru.

Ples 2015

Inšpiráciou sa pre nich stalo obdobie retro, v ktorého duchu sa niesol i celý večer.

Podmienkou účasti bol retro kostým a tak páni nahradili kravaty a obleky motýlikmi trakmi či štýlovými klobúkmi. Dámy sa zas namiesto honosných rób predviedli v širokých pestrofarebných sukniach doplnených náramkami či čelenkami, ktoré zdobili mnohé z účesov. A keďže noc je dlhá namiesto lodičiek zvolili pohodlnejšiu obuv v podobe tenisiek.

Náladu dotvárali zvuky skladieb síce dávno minulých, no ktorých sláva však ešte rozhodne nezapadla prachom a svojim rýchlym tempom rozprúdili krv nielen tú študentskú no k tancujúcemu davu sa pridali aj mnohí vyučujúci.

Doplniť energiu a dať oddýchnuť nohám mohli študenti počas chutnej večere a kto chcel skúsiť šťastie, si mohol zakúpiť tombolový lístok a vyhrať jednu z nemála originálnych cien.

Tento večer by sa však nezaobišiel bez podpory vedenia školy ako i organizácie Mgr. Gabriely Chalupkovej, predsedníčky rady školy a koordinátorky pre radu žiakov, ktorá dohliadala na hladký priebeh večera. O zvečnenie tejto mimoriadnej udalosti sa postaral školský fotograf, ktorý mal práce vyše hlavy a fotografoval okrem priebehu plesu taktiež nemalé skupinky študentov ktorý mali záujem.

Ples 2015

Rovnako ako v rozprávke o popoluške ani náš ples však nemohol trvať naveky a preto s úderom polnoci študenti dotancovali za zvukov poslednej piesne večera a všetci sa rozlúčili s príjemným pocitom, prísľubom že sa uvidíme opäť o rok s párom pretancovaných topánok

 

Kristína Husáková, študentka Oktávy A

Na gymnáziu sa opäť plesalo...

Medzi všednými dňami školského roka nájdeme aj zopár takých dní, ktoré vdýchnu našej škole inú atmosféru, kúsok niečoho neopakovateľného. Už 11. ročník Študentského plesu Gymnázia Jozefa Miloslava Hurbana v Čadci, ktorý organizuje Rada žiakov, odel školu do nádherných plesových rób a oblekov, čo vytvorilo ideálne podmienky pre výnimočnosť večernej chvíle.

Ples 2015

Hneď na úvod nás vstupným programom privítala trieda Septima A, ktorá celý ples moderovala. A zvládla to vynikajúco. Po úvodnom tanci nasledoval veľmi svieži učiteľský tanec. Veru, 60., 70., aj 80. roky môžu závidieť takým výkonom, aké predviedli naši profesori! Už som teda aj naznačil, že ples bol vnesený do témy ,,retro“, čo nás všetkým veľmi milo prekvapilo. A na naozaj profesionálnom plese je potrebná aj profesionálna hudba, o ktorú sa postaral vynikajúci DJ Mike.

Či už profesori alebo žiaci – všetci spoločne sme sa na tanečnom parkete vybláznili až do neskorých nočných hodín. V programe nechýbala ani pestrá tombola a tiež súťaž o najvydarenejší retro oblek.

Ples 2015

Veľká vďaka za ples patrí nielen Septime A, ale aj pani profesorke Gabriele Chalupkovej za veľkú pomoc pri organizovaní plesu a v neposlednom rade aj vedeniu školy, za to, že umožňuje organizovanie študentského plesu v škole. Už teraz sa teším, a to určite nielen ja, na ďalší ročník.

Erik Juriš, predseda Rady žiakov