Úvodná stránka

Gymcadca EDUPage

MOODLE

Student's Portal

 

Futsalový turnaj Gymnázia Jozefa Miloslava Hurbana v Čadci

13jún 2010

V dňoch 25. -26. 5. a 1.6 2010 sa uskutočnil  v telocvični bilingválneho gymnázia 1. ročník futsalového turnaja. Turnaja sa zúčastnili súčasní, ale aj bývalí študenti Gymnázia Jozefa Miloslava Hurbana spolu 12 tímov, ktoré boli rozdelené do 4 skupín po troch.  Do semifinále postupoval len víťaz skupiny. Hralo sa systémom v rámci skupiny každý s každým bez odvety.  Základná časť sa odohrala v utorok a v stredu (25 a 26. 5 2010) v poobedňajších hodinách.                                                    

Už prvý zápas turnaja sľuboval drámu. Stretli sa v ňom favorizovaná Oktáva A a Druháci štvorročného gymnázia. Druháci začali stretnutie veľmi sľubne a strelili prvý gól no Oktáva na svoju odpoveď nenechala dlho čakať a nakoniec vyhrala 4:1. V druhom zápase sa opäť stretla už rozbehnutá Oktáva a jednoznačne porazila  družstvo Tretieho ročníka bilingválnej sekcie (BG) 5:1. V treťom zápase nastúpili proti sebe Piataci BG a Prváci štvorročného gymnázia. Nepotvrdilo sa, že najstarší sú aj najskúsenejší a Piataci prehrali 0:5. Štvrtý zápas skončil kontumačne v prospech Druhákov štvorročného gymnázia z dôvodu nedostavenia sa družstva Tretiakov BG. V ďalšom stretnutí sa stretli Piataci BG proti Kvinte A. Tento zápas bol veľmi vyrovnaný aj napriek tomu, že Kvintania sa dostavili v neúplnom počte. Piataci po veľkom trápení vyhrali tesne 2:1. V poslednom zápase prvého hracieho dňa sa stretli Prváci BG proti Druhákom BG. Tento zápas vyhrali Prváci 2:0              

V utorok sa pokračovalo v základnej časti. V prvom zápase sa stretli Kvinta A proti Prvákom štvorročného gymnázia. Hralo sa o postup, takže sme mali možnosť vidieť doslovne drámu. Ak chceli Kvintania postúpiť, museli vyhrať najmenej o 4 góly. Zápas skončil, ale 3:0 pre Kvintanov a nastala patová  situácia, ktorú vyriešilo 5 minútové predlženie. Svoju šancu napokon využil prváci a už v druhej minúte predlženia strelili víťazný gól. V ďalšom zápase sa mali stretnúť Sexta A proti Tretiakom BG. Zápas skončil kontumačne v prospech Sexty A, keďže Tretiaci BG z turnaja odstúpili. V treťom zápase sa stretli Sexta A proti Štvrtákom BG. Pomerne vyrovnaný zápas nakoniec vyhrala Sexta A 4:2 a postúpila do semifinále. Nasledoval ďalší zápas o postup do semifinále, v ktorom a stretli Septima A proti Druhákom BG. Septima A porazila Druhákov BG 3:2 a pridala sa medzi ostatných semifinalistov (Oktávu A, Prvákov štvorročného gymnázia a Sextu A ). Semifinále spolu s finále bolo naplánovane na 1.6. 2010                                                                                                                                            

Semifinále, po ktorom nasledovalo finále, sa odohralo doobeda, v utorok 1. júna.  V prvom semifinále sa stretli od začiatku favorizovaná Oktáva A proti Prvákom štvorročného gymnázia. Skóre otvorili Prváci. Ich predčasná radosť bola ale zbytočná, keďže Oktáva A sa veľmi rýchlo pozbierala a otočila stretnutie. Zápas nakoniec skončil 3:1 pre Oktávu A, ktorá sa zároveň stala prvým postupujúcim do finále. V druhom semifinálovom stretnutí sa stretli družstvá Septimy A proti Sexte A. Zápas bol bohatý na góly, ale len na jednej strane. Sexta A doslovne rozbila o rok starších Septimanov 6:1 a stala sa druhým finalistom.                                                                                                                       

Nasledoval zápas o 3.miesto, ktorý priniesol zaujímavý duel medzi Prvákmi štvorročného gymnázia a Septime A. Zápas to bol veľmi vyrovnaný a napínavý. Septime A sa už v prvom polčase podarilo dostať k dvojgólovému náskoku a druhý polčas sľuboval  ešte väčšiu drámu. Prváci, ktorým sa nedarilo, skresali výsledok aspoň na  2:1. A tak sa z 3. miesta tešila Septima A.        Vo finále sa stretli tímy Oktávy A a Sexty A. Zápas bol už od začiatku veľmi vyrovnaný a sľuboval napätie, ako sa na finálový zápas patrí. Skóre otvorila Sexta A. Oktávania, ako to už majú vo zvyku, načreli do svojich tajných rezerv a podarilo sa im ešte v priebehu druhého polčasu vyrovnať. Po záverečnom hvizdnutí bol stav 1:1. Nasledovalo 5 minútové predlženie. Oba tímy si vypracovali množstvo šťastí, ale potvrdilo sa známe nedáš – dostaneš. Víťazný gól strelila Oktáva A a stala sa prvým víťazom Futsalového turnaja Gymnázia Jozefa Miloslava Hurbana. Gratulujeme!                                               

 Za najlepšieho hráča turnaja bol zvolený Rudolf Hnidka z Oktávy A – strelec zlatého gólu.

Iveta Burdová, Filip Okapal

futsal

futsal

futsal

futsal

futsal

futsal

futsal

futsal

Víťazi

futsal

Najlepší hráč turnaja