Úvodná stránka

Gymcadca EDUPage

MOODLE

Student's Portal

 

Lyžiarsky výcvik 2010

10apríl 2010

Lyžiarsky výcvikJe známe, že žiaci Gymnázia Jozefa Miloslava Hurbana v Čadci sú športovo nadaní. Lyžiarsky výcvik sa tento rok realizoval v dvoch termínoch a to od 2. 2. – do 8. 2. 2010 a 

od 15. 2. – do 19. 2. 2010.

Každoročne sa prváci tešia nielen do školy, ale i na lyžiarsky výcvik, ktorý sa koná na Veľkej Rači v Oščadnici. Či Veľká Rača dostala pomenovanie „Veľká“ vďaka nám, tak to nevieme...

Síce sme si mysleli, že sme fantastickí lyžiari, ale naši pedagógovia nás vyviedli z omylu. Pripravovali sme sa nielen prakticky, ale aj teoreticky. Každé ráno sme dostali potrebné inštrukcie, ktoré sme si snažili vsugerovať do hlavy a v prípade potreby aj použiť.

Tú najslabšiu skupinu tento rok mala PaedDr. Marianna Jelenčiaková. Musíme sa priznať, aj sme sa im za chrbtom trošku smiali, že musia preberať metodiku, dvíhať lyže, prenášať ťažisko atď. Ale na naše veľké prekvapenie, keď sme skupinu videli po dvoch hodinách ako už pomaličky lyžujú, no veru, dvakrát do smiechu nám nebolo. O 3 dni už lyžovali s nami na Lalikoch. 

Ďalší pedagógovia, ako Mgr. Mária Majáková, Mgr. Magdaléna Baňáková, PaedDr. Jozef Maják, Mgr. Slavomír Švancár, či Mgr. Roman Ondruška si od začiatku lyžiarskeho kurzu brázdili Veľkou Račou krížom krážom.  Zažili sme kopec srandy, jazdili sme v párovom lyžovaní, skúsili sme jazdu v teréne, jazdu vo vajíčku, či cibuľky (to sú naše špeciálne výrazy pre špeciálnu metodiku nášho kurzu), či rôzne podliezačky a pod. Jeden z najväčších zážitkov bolo, že sme sa na najvyššie položené miesto vyviezli nielen lanovkou, ale i gondolou.

Po absolvovaní lyžiarskeho kurzu teraz už s istotou môžeme povedať, že sme fantastickí lyžiari a pedagógovia nenamietali.

Lyžiarsky výcvik

Lyžiarsky výcvik

Lyžiarsky výcvik

Lyžiarsky výcvik

Lyžiarsky výcvik

Ak sa pýtate, čo robili študenti, ktorí z rôznych dôvodov nemohli absolvovať lyžiarsky  kurz...?  Naša odpoveď znie, všetko sme mali perfektne premyslené a zorganizované. Síce bez lyžiarskej výstroje, ale v plnom nasadení, či zbrojení formovať telo.

Lyžiarsky výcvik

Lyžiarsky výcvik

Lyžiarsky výcvik

Lyžiarsky výcvik

PaedDr. Marianna Jelenčiaková