Úvodná stránka

Gymcadca EDUPage

MOODLE

Student's Portal

 

Lyžiarsky výcvik

31marec 2014

Žiaci prvého ročníka Gymnázia J.M. Hurbana sa zúčastnili lyžiarskeho výcviku od 24. do 28. februára 2014 v lyžiarskom stredisku Veľká Rača v Oščadnici. Sprevádzaní svojimi vyučujúcimi v rolách inštruktorov lyžovania sa smelo vrhli na svah. Ako videli svoj lyžiarsky kurz práve spomínaní prváci? V skratke nám o ňom porozprávali Terézia Kultánová a Jana Urbánková.

“Prázdniny skončili. Bolo načase vrátiť sa naspäť do školských lavíc, no my, žiaci prvého ročníka, sme ako správni Kysučania vyrazili na lyže a na svah.

Po príchode na Veľkú Raču sme sa rozdelili do skupín zložených z pätnástich členov a lyžiarsky kurz sa začal. Niektorí sme sa učili lyžovať od úplných základov a iní si zdokonaľovali lyžiarske schopnosti pod vedením zdatných inštruktorov.

Lyžiarsky výcvik

Hoci sme si mysleli, že sme fantastickí lyžiari, stačilo niekoľko pádov a boli sme vyvedení z omylu. Čo by to však bolo za lyžovanie, ak by sme sa nemohli zasmiať na človeku rozčapenom uprostred svahu. Našťastie sa nikto vážne nezranil a okrem zábavy sme si užili aj skvelé lyžovanie za slnečného počasia. Týždeň bol vynikajúci a všetci sa zlepšili. Aj začiatočníci na konci bez problémov brázdili svah."

Janka Kolenová